Toshiba heeft een slimme bril geïntroduceerd onder de naam ‘dynaEdge AR Smart Glasses’. De slimme bril die is aangesloten aan een kleine Windows-computer is gemaakt voor de zakelijke markt.De Japanse fabrikant wil zich met de AR-bril niet richten op de normale consument, maar op de zakelijk markt. De dynaEdge AR Smart Glasses is een wearable die je over een normale bril of aan een bouwvakkershelm kunt dragen. Via een kabel is de wearable verbonden met een Windows 10-computer die je in je broekzak draagt.

De dynaEdge AR Smart Glasses beschikt over een klein scherm met een resolutie van 640 bij 360 pixels, waarmee gebruikers hands-free documenten kunnen bekijken, een videochat kunnen starten of foto’s kunnen versturen. Gebruikers kunnen de bril bedienen via spraakcommando’s.

Verder is de bril voorzien van een afstandsmeter, een lichtsensor, een led-lamp, gps, een kompas, een camera en een speaker. De accu gaat ongeveer 6,5 uur mee.

De Toshiba dynaEdge zal in het tweede kwartaal van 2018 op de markt verschijnen met een forse adviesprijs van 1.899 dollar per stuk.

via [nu.nl]