Steeds meer mensen maken gebruik van 3D-printers, maar de mogelijkheden qua kleur zijn vaak erg beperkt. Met de Palette 2 is dit probleem “gedeeltelijk” opgelost. Dankzij Palette 2 kunnen 3D-printers namelijk voorwerpen in verschillende kleuren produceren, zonder dat je zelf de kleuren hoeft te verwisselen.Met de Palette 2 van Mosaic Manufacturing kun je voortaan in meerdere kleuren 3D-printen. De Palette 2 produceert kleur door meerdere filamentkleuren te snijden en te splitsen en ze vervolgens toe te voegen wanneer een voorwerp wordt geprint. Voor het snijden van de kleuren gebruikt de Palette 2 de Splice Core. De Splice Core kan filamenten afmeet en snijdt dit tijdens het printen.

De Palette 2 is nog wel gelimiteerd. Zo is het momenteel alleen mogelijk om in maximaal 4 verschillende kleuren tegelijk te printen. Ook werkt de Palette 2 nog niet met alle printers.

De Palette 2 krijgt een adviesprijs mee van $449. De Palette 2 Pro, die sneller kan printen, kost $699. De toestellen zijn hier te bestellen en worden in oktober verzonden.

via [techpulse]