Microsoft heeft eerder dit jaar de Surface Pro 6 aangekondigd. iFixit heeft dit toestel nu uit elkaar gehaald om te kijken hoe de 2-in-1 tablet er van binnen uitziet. iFixit concludeert dat de Surface Pro 6 moeilijk te repareren is.iFixit is een bedrijf die toestellen uit elkaar haalt om te kijken naar de interne hardware. Hierbij kijkt iFixit ook hoe eenvoudig het is om een toestel te repareren. De Microsoft Surface producten kregen in het verleden op dit gebied geen goeie beoordeling en dit blijkt bij de Surface Pro 6 niet anders.

Qua behuizing en de aanwezige poorten is de Surface Pro 6 niet gewijzigd ten opzichte van de vorige generatie. Wel merkt iFixit op dat Microsoft de Surface Pro 6 een upgrade heeft gegeven voor de gebruikte lijm. Na het weghalen van deze lijm kom je standaard Torx-schroeven tegen die de rest van de onderdelen op zijn plaats weten te houden.

Het valt op dat Microsoft bij het ontwikkelen van de nieuwste Surface-tablet tijd heeft gestoken in het ontwikkelen van het passieve koelingssysteem voor de processor. Ook zien we vier processor cores inplaats van de twee cores in de Surface Pro 5. Onder de accu zit opnieuw een grote hoeveelheid lijm om deze vast te houden aan de behuizing. De accu is niet eenvoudig uit de behuizing te halen. Ook de opslagruimte en werkgeheugen zijn moeilijk te vervangen, omdat deze nu gesoldeerd zitten op het moederbord. Als gevolg hiervan geeft iFixit de Surface Pro 6 een 1/10 als ‘repareerscore’. Kortom, het is heel moeilijk om de Surface Pro 6 te repareren zonder nog meer schade aan te richten.

via [techpulse]