Lexar heeft tijdens de CES in Las Vegas een SDXC-geheugenkaart met 1TB opslagruimte geïntroduceerd. Het is de eerste SD-kaart met zoveel opslagruimte die je daadwerkelijk kunt kopen.De SD-kaart in de Professional-serie is gemaakt voor professionele fotografen. Deze serie is te vergelijken met de bekendere Extreme-serie van Sandisk. Er zijn momenteel al SD-kaarten van 256GB en 512GB verkrijgbaar, maar een 1TB SD-kaart is een grote stap vooruit.

De volledige naam van de SD-kaart is Lexar Professional 633x SDXC. De SD-kaart is te gebruiken in DSLR-camera, video-camera’s en 3D-camera’s. De SD-kaart heeft een leessnelheid van 95 Mb/s en een schrijfsnelheid van 70 Mb/s. Dit is snel genoeg om 4K-video’s op te nemen.

Goedkoop is de Lexar Professional 633x SDXC niet. De 1TB SD-kaart krijgt namelijk een prijskaartje mee van 499,99 dollar. De 512GB SD-kaart uit dezelfde serie is momenteel verkrijgbaar voor ongeveer 300 euro.

Lexar is overigens niet de eerste fabrikant die een 1TB SD-kaart heeft geïntroduceerd. Western Digital toonde twee jaar geleden al een 1TB SD-kaart, maar deze is nooit op de markt verschenen.

via [techpulse]