Kobo heeft een nieuwe opvallende e-reader aangekondigd. De zogeheten Forma heeft een 8-inch scherm, een waterdichte behuizing en een vierkant ontwerp. De e-reader is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.Het E Ink Carta-type scherm van de nieuwe e-reader heeft een resolutie van 1440×1920 pixels, een 4:3-beeldverhouding en ComfortLight Pro-verlichting waarvan je de kleurtemperatuur kunt aanpassen. De behuizing van de Kobo Forma heeft een ipx8-rating, waardoor je de tablet een uur lang in water op twee meter diep kunt gebruiken.

De brede rand met fysieke knoppen naast het scherm zorgt ervoor dat de Kobo Forma een bijna vierkant ontwerp heeft. De e-reader meet 160×177,7×8,5mm en weegt 197 gram. Het design loopt schuin af, waardoor de e-reader op het dunste punt 4,2mm dun is. Het vierkant ontwerp is volgens Kobo ergonomisch en moet ervoor zorgen dat de e-reader met één hand te gebruiken is.

Intern vinden we 8GB opslagruimte en een 1200mAh accu. De Kobo Forma heeft ondersteuning voor veertien bestandsindelingen, waaronder epub, pdf, mobi, jpg, txt, html en png. Ook is er ondersteuning voor wifi.

De Kobo Forma komt 23 oktober op de markt voor een adviesprijs van 280 euro. Bestellen kan al vanaf 16 oktober.

via [tweakers]