Google heeft met de Google Glass eerder een poging gedaan om een slimme bril op de markt te brengen, maar mede door privacy zorgen en het uiterlijk van de bril is Google Glass nooit een succes geworden. Intel werkt nu echter ook aan een slimme bril die, in tegenstelling tot de Google Glass, wel een vrij normaal uiterlijk heeft.De slimme bril van Intel heet Vaunt en is niet uitgerust met een camera. Ook zijn er geen, speaker, scherm of knopjes aanwezig. Een scherm is niet nodig, omdat de bril informatie op het netvlies van de gebruiker projecteert. Hierdoor lijkt het alsof je informatie op een schermpje ziet.

Er zijn verschillende monturen voor de Intel Vaunt beschikbaar. Ook is het mogelijk om de bril te voorzien van glazen op de gewenste scherpte. Later dit jaar zal Intel een ‘early access’-programma opstarten, zodat ontwikkelaars met de bril aan de slag kunnen.

De Intel Vaunt is met opzet minder duidelijk herkenbaar gemaakt. Het ‘normale’ uiterlijk moet ervoor gaan zorgen dat de bril slaagt waar Google Glass faalde. “We hebben er alles aan gedaan om de technologie te laten verdwijnen“, aldus een woordvoerder van Intel. Ook is er geen camera aanwezig, waardoor Intel zich minder zorgen hoeft te maken over mensen die klagen over privacyschending.

via [bright]