DJI heeft tijdens de CES in Las Vegas een nieuwe afstandsbediening voor DJI-drones geïntroduceerd. Bij de nieuwe afstandsbediening heb je geen smartphone of tablet meer nodig, omdat de afstandsbediening beschikt over een ingebouwd scherm.De huidige afstandsbedieningen van DJI koppel je aan een Android- of iOS-toestel, zodat je de informatie en de camerabeelden van de drone live kunt volgen op je toestel. Bij de DJI Smart Controller is het koppelen van een toestel echter niet meer nodig, omdat de Smart Controller beschikt over een eigen 5,5-inch scherm met een 1080p-resolutie. Het scherm heeft een piekhelderheid van 1000cd/m², zodat het scherm ook in direct zonlicht leesbaar is.

De Smart Controller is onder andere te gebruiken met de DJI Magic 2 Pro, Zoom en Enterprise, maar ook met andere DJI drones die DJI’s OcuSync 2.0-videotransmissiesysteem ondersteunen. OcuSync 2.0 wisselt tussen 2,4 en 5,8GHz en moet volgens DJI zorgen voor een stabiele videoverbinding tot een afstand van maximaal 8km. De afstandsbediening maakt gebruik van de DJI GO 4-app en heeft een accuduur van 2.5 uur.

De DJI Smart Controller kost los 649 euro. Dit is zeker aan de hoge kant. Je kunt de afstandsbediening ook in een bundel met de Mavic 2 kopen. Dan betaal je ongeveer 500 euro voor de Smart Controller.

via [tweakers]