Ikea heeft de Kadrilj en Fyrtur-gordijnen aangekondigd. Het opmerkelijke aan deze gordijnen is het feit dat je ze kunt bedienen met een stemcommando.Huizen worden steeds vaker voorzien van slimme producten. Denk bijvoorbeeld aan de Hue-lampen van Philips of thermostaten van Nest. Een slimme rolgordijn is iets dat we nog niet vaak zijn tegengekomen. Gordijnen moet je doorgaans namelijk nog steeds handmatig naar beneden rollen. Ikea komt echter met een oplossing voor de luie mensen onder ons en de mensen die minder mobiel zijn.

De nieuwe gordijnen heten Kadrilj en Fyrtur en zullen in februari in de Benelux op de markt verschijnen. Het verschil tussen de twee gordijnen is dat de Kadrilj lichtdoorlatend is en de Fyrtur juist volledig verduisterend is. Je kunt de gordijnen op meerdere manieren vanaf een afstand bedienen. Dit doe je met een afstandsbediening, de TRÅDFRI-app of met je stem. Het is overigens nog onduidelijk of de stembediening werkt via je smartphone of via de afstandsbediening.

Meer details heeft Ikea nog niet gegeven, maar de adviesprijzen zijn al wel bekendgemaakt. De Fyrtur krijgt een adviesprijs mee van 149 euro en de Kadrilj kost 119 euro. De prijzen zullen afhankelijk van het formaat waarschijnlijk wel verschillen.

via [techpulse]