De audiofabrikant Bose zal in januari van 2019 een zonnebril op de markt brengen waarmee je naar muziek kunt luisteren, een spraakassistent kunt gebruiken en bellen. De slimme zonnebril heet Frames.De Bose Frames is een zonnebril met geïntegreerde bluetoothluidsprekertjes en een microfoon. Het geluid komt uit de poten van de bril. Met een knop aan de rechterkant kun je de zonnebril pairen, een gesprek opnemen, muziek pauzeren en de spraakassistent bedienen. De bril heeft ondersteuning voor zowel Google Assistant als Siri.

Bose heeft ook zijn “audio augmented reality platform” geïntroduceerd. Dankzij de verbinding met je smartphone weet de bril met behulp van een gps-functie je exacte locatie. Op basis van je locatie kan de Bose Frames extra informatie geven over bijvoorbeeld een belangrijk monument waar je voorbij loopt. Deze informatie krijg je te horen, niet te zien. In tegenstelling tot andere AR-brillen beschikt de Bose Frames namelijk niet over een scherm.

De slimme bril weegt slechts 45 gram en zal in januari op de markt verschijnen. In de Verenigde Staten krijgt de Bose Frames een adviesprijs mee van 199 dollar. Het is nog onduidelijk in welke andere landen de bril op de markt zal verschijnen.

via [tweaker]