Apple heeft tijdens een evenement in New York de nieuwe iPad Pro geïntroduceerd. De nieuwe iPad is nu nog dunner en uitgerust met een Apple A12X Bionic-chip, Face ID en usb-c-aansluiting.Apple heeft twee modellen aangekondigd, een 11-inch variant en een 12,9-inch variant. Beide toestellen beschikken over een liquid retina display met kleinere schermranden dan de voorganger. Het geheel is lichter en de hoeken zijn meer afgerond. De 11-inch variant is dankzij de dunnere schermranden net zo groot als de vorige iPad Pro met een 10,5-inch scherm. De behuizing van de nieuwe iPad Pro is 1mm dunner.

De nieuwe iPad Pro heeft net als de iPhone X Face ID gekregen. Hiermee kun je de iPad Pro ontgrendelen met je gezicht en betalen met Apple Pay. Ook is de bediening nu net zoals we dat kennen op de iPhone X. Zo is de thuisknop nu verdwenen en moet je swipen om te navigeren. Dankzij de Split View feature kun je twee applicaties naast elkaar draaien. Dit is ideaal wanneer je aan het multitasken bent.

Intern vinden we de nieuwe A12X Bionic-chip. Deze krachtige chip heeft een 7 nanometer-architectuur en acht kernen. Ook is er een npu aanwezig voor taken die betrekking hebben op kunstmatige intelligentie. Volgens Apple levert de nieuwe iPad Pro grafische kwaliteit dat vergelijkbaar is met de Xbox One X.

Een aantal andere noemenswaardige punten zijn de overstap naar usb-c, de maximale opslagruimte van 1TB en ondersteuning voor Smart HDR, bluetooth 5.0 en gigabit lte. Apple heeft ook een Smart Keyboard Folio en een nieuwe Apple Pencil aangekondigd.

De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 7 november en krijgt een vanaf adviesprijs mee van 899 euro. De goedkoopste uitvoering van de 12,9-inch iPad Pro kost 1119 euro.