Amazon heeft een nieuwe versie van de Kindle Paperwhite e-reader aangekondigd. De nieuwe variant beschikt onder andere over een waterdichte behuizing.In 2016 bracht Amazon de eerste waterdichte e-reader uit onder de naam Kindle Oasis. De goedkopere Paperwhite kreeg geen waterdichte behuizing. Amazon heeft nu echter een nieuwe versie uitgebracht die deze optie wel heeft. Dankzij deze behuizing overleeft de e-reader een uur onder water tot een diepte van bijna 2 meter.

De nieuwe Kindle Paperwhite is dunner en lichter dan zijn voorganger. De e-reader is slechts 8,18 millimeter dik en weegt 182 gram. Het scherm is opnieuw 6-inch groot met een pixeldichtheid van 300 PPI. Wel is het scherm feller en mooier afgewerkt met een glazen plaatje over de voorkant. Ook is er nu een versie met 32GB opslagruimte verkrijgbaar en is er ondersteuning voor audioboeken van Audible aanwezig, die via een draadloze headset te beluisteren zijn.

De vernieuwde Kindle Paperwhite is vanaf 7 november verkrijgbaar via de Duitse Amazon-winkel voor een adviesprijs van 119,99 euro.

via [nu.nl]