Op het internet zijn afbeeldingen en specificaties van de Canon EOS M6 Mark II en de EOS 90D opgedoken. De details zijn afkomstig van brochures die op Twitter zijn gedeeld door het Japanse Nokishita-blog.In de brochures zien we afbeelding en specificaties van de nog onaangekondigde camera’s. De EOS M6 Mark II is de opvolger van de twee jaar oude EOS M6 en beschikt over een 32,5 megapixel sensor waarmee 4K-video’s met 30fps en 1080p-video’s met 120fps kunnen worden opgenomen. Je kunt 14 foto’s per seconde schieten met autofocus ingeschakeld. Wanneer je de autofocus op één punt zet kun je 30 foto’s per seconden schieten. Aan de achterkant vinden we een 3-inch scherm die je kunt uitklappen en kantelen. Net als zijn voorganger heeft de camera geen zoeker, maar je kunt wel een optionele elektronische zoeker aanschaffen.

De Canon EOS 90D is een spiegelreflexcamera met dezelfde 32,5 megapixel lens die de drie haar oude D80 opvolgt. Vanwege de spiegel is het maximum aantal foto’s per seconden beperkt tot 11. De D90 heeft een optische zoeker die het volledige beeld weergeeft.

Het is nog onduidelijk hoeveel de EOS 90D en EOS M6 Mark II kosten en wanneer Canon de camera’s op de markt zal brengen.

via [tweakers]