De camerafabrikant Insta360 heeft zijn nieuwste 360-graden camera aangekondigd. De Insta360 X3 beschikt over twee 1/2″ 48 megapixel-sensoren en is uitgerust met een veel groter touchscreen. Ook is de behuizing waterdicht, waardoor je ook tijdens het snorkelen 360-graden video’s kunt maken.

Wil je nooit iets missen en alles om je heen tegelijkertijd filmen, dan is een 360-graden camera iets voor jou. De Insta360 X3 is de nieuwste en meest geavanceerde 360-graden camera van Insta360, die niet alleen in 360-graden kan filmen maar direct de selfie-stick voor je wegwerkt. Hierdoor lijkt het alsof de camera in de lucht zweeft. Wil je geen 360-graden video maken, maar gewoon een reguliere video, dan is dat mogelijk door met een enkele lens te filmen. Door met een lens te filmen verander je de 360-gradencamera in een reguliere actiecamera.Net als de Insta360 One X2 heeft de Insta360 X3 een langwerpige vormgeving, met aan beide kanten een camera. Het bedienen van de camera kan via de vier fysieke knoppen of via het extra grote touchscreen. De camera heeft een verwisselbare 1800mAh accu en de behuizing is waterdicht tot een maximale diepte van 10 meter. Een horizon lock-functie zorgt ervoor dat de beelden gelijk blijven met de horizon.

Met de Insta360-app kun je video’s van de camera naar je smartphone importeren via WiFi en de video’s direct bijsnijden om geschikt te maken voor social media platformen zoals Instagram en TikTok. De onderstaande video laat goed zien wat allemaal mogelijk is. De Insta360 X3 krijgt in de Benelux een adviesprijs mee van 530 euro.

via [tweakers]