De Duitse bedrijven Teufel en Rosenthal hebben samen een audiosysteem op de markt gebracht. Het systeem bestaat uit Rosenthal porselein. De materiaaldichtheid en de geluidstrillingen van porselein zorgt voor uiterst precieze luidsprekers, aldus de bedrijven.Porselein is zeer veelzijdig en combineert esthetiek met perfect geluid. Dat komt door de zijdeachtige, matte oppervlakken en de hoge materiaaldichtheid“, aldus Robert Suk, hoofd van Creative Center van Rosenthal GmbH. Het design van de luidspreker is gebaseerd op de akoestische eigenschappen van de ronde vorm, die storende geluidsreflecties uitsluit. De speaker is met de hand gemaakt en de druppelvormige behuizing bestaat uit één stuk gegoten speciale hard-porseleinen massa.

De set bestaat uit twee porseleinen speakers en een versterker met een vermogen van 160 Watt. Je kunt de speaker met knoppen of via de Teufel-app bedienen. De high-end coaxiale driver in de luidsprekers zorgt voor een evenwichtig en natuurgetrouw geluid met een nauwkeurige plaatsing van alle instrumenten en stemmen. Je kunt met de Teufel x Rosenthal muziek afspelen via je smartphone maar ook via de geïntegreerde streamingservices Tidal, Napster, SoundCloud en TuneIn, via bluetooth of Spotify Connect.

De audioset van Teufel en Rosenthal is een limited-edition waarvan maar 500 exemplaren beschikbaar zijn. Mocht je het audiosysteem willen kopen, dan moet je 3.990 euro op tafel leggen.