Sonos heeft vlak voordat de speakerfabrikant naar de beurs gaat 96 werknemers ontslagen. Sonos heeft dit besluit genomen omdat het bedrijf de winstgevendheid wil opvoeren.Van de 1.500 mensen die momenteel werken voor Sonos zullen 96 mensen hun baan verliezen. De ontslagen zijn over verschillende afdelingen verdeeld. Sonos ontslaat de mensen echter niet omdat het slecht gaat met het bedrijf, zo blijkt uit een statement van Sonos. “Zoals elk gezond bedrijf doen we van tijd tot tijd aanpassingen in de grootte en structuur van onze teams.” “Sonos groeit en maakt winst.

Beursgang Sonos
Dat het goed gaat met Sonos is erg belangrijk, omdat het bedrijf volgens de Wall Street Journal van plan is om in juni of juli naar de beurs te gaan. Sonos gokt op een marktwaarde van 2,5 tot 3 miljard dollar.

Sonos maakt speakers die overweg kunnen met Amazon Alexa en Google Assistant. Dit maakt de speakers van Sonos interessanter dan de slimme speakers van andere fabrikanten die vaak maar één assistent ondersteunen. Toch staat Sonos nog niet in de top 5 van grootste fabrikanten van slimme speakers. Amazon, Google, Alibaba, Apple en Xiaomi zijn momenteel namelijk de grootste fabrikanten van slimme speakers.

via [iculture]