Google kondigde tijdens de CES eerder dit jaar Smart Displays aan van verschillende partners. De Smart Display van LG, genaamd LG ThinQ WK9, is nu te bestellen in de VS voor 300 dollar.LG, Lenovo, JBL en Sony introduceerden op de CES eerder dit jaar allemaal een slimme speaker met de Google Assistant. Alle toestellen zijn uitgerust met een scherm, vandaar de naam Smart Display. LG is de eerste die de speaker daadwerkelijk op de markt zal brengen. De voorverkoop van LG’s Smart Display is nu gestart in de Verenigde Staten.

De LG ThinQ WK9 is voorzien van een 8-inch scherm, waarop content zal worden getoond die je kunt opvragen via de Google Assistant. Ook kun je videogesprekken voeren via de Duo-app. Aan beide kanten van het scherm zit een speaker. Intern vinden we de Qualcomm’s SD624 chipset.

Het is nog onduidelijk wanneer de Smart Display’s in Europa op de markt zullen verschijnen. De kans is groot dat we in de Benelux eerst moeten wachten op de introductie van de Nederlandse Google Assistent, die Google later dit jaar zal uitbrengen.

via [AW]