LG heeft bekendgemaakt dat het bedrijf drie nieuwe soundbars met Google Assistent-integratie op de markt zal brengen. LG zal de soundbars in januari tijdens de CES presenteren.De nieuwe soundbars heten SL8YG, SL9YG en SL10YG en beschikken alle drie over Google Assistent-integratie en ondersteuning voor Dolby Atmos-surround. Voor de audiokwaliteit is LG een samenwerking aangegaan met Meridian Audio. De Digital Signal Processing van Meridian Audio levert volgens LG een indrukwekkende geluidservaring en een meeslepende realistische beleving tijdens het kijken van een film.

Het minimalistische design zorgt ervoor dat de soundbar niet te veel opvalt in het interieur. Dankzij Google Assistent-ondersteuning kun je de soundbars van LG net zo gebruiken als de Google Home-speakers. Via spraakcommando’s kun je vragen stellen en smarthome-apparaten bedienen. De bediening via spraak is sinds dit jaar ook mogelijk in het Nederlands.

Daarnaast komt de SL9YG met een ingebouwde gyroscoop. Hierdoor weet de soundbar of hij op een kast is geplaatst of zijwaarts aan een muur is gemonteerd. Vervolgens zal de soundbar de surround-geluid hierop aanpassen.

via [AndroidWorld]