Jaybird heeft een nieuwe bluetooth headset aangekondigd. De Jaybird Tarah Pro heeft een accuduur van 14 uur en het ontwerp is speciaal gericht op sporters.Jaybird zegt de feedback van duursporters te hebben gebruik bij het ontwerpen van de Tarah Pro-headset. De zogenoemde “Switch Fit” zorgt voor een over-ear en under-ear pasvorm. Met een magneetje kunnen de oordopjes aan elkaar geklikt worden. Dit zorgt er ook gelijk voor dat de muziek pauzeert.

Daarnaast heeft de Jaybird Tarah Pro een waterdichte behuizing met een IPX7-certificering. Hierdoor kan de headset een half uur lang een meter diep onder water liggen. De meegeleverde lader zorgt ervoor dat de Tarah Pro na vijf minuten aan de lader weer 2 uur gebruikt kan worden.

Als laatste komt de Tarah Pro met een Jaybird-app, waarmee gebruikers een hoortest kunnen doen. De resultaten van deze test kunnen gebruikt worden bij het opstellen van een gepersonaliseerde equalizer-instelling.

De headset krijgt een adviesprijs mee van 159 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Black/Flash, Mineral Blue/Jade en Titanium/Glacier.

via [hardware.info]