De Apple HomePod is nog niet in Nederland verkrijgbaar, en dit zal waarschijnlijk ook niet snel gebeuren. Wanneer de HomePod hier wel op de markt zal verschijnen hebben wij mogelijk gelijk keuze uit meerdere uitvoeringen. Volgens de geruchten komt Apple in 2019 namelijk met een goedkopere versie van de Siri-speaker.Analisten van Barclays melden dat Apple werkt aan een HomePod-variant met een prijs van 199 euro. De huidige HomePod, die in Duitsland, Frankrijk, de UK en VS verkrijgbaar is, krijgt een adviesprijs mee van 349 euro.

Volgens de geruchten komt Apple eind dit jaar met de HomePod Mini, die onder de vlag van Beats zal worden gelanceerd. Beats is sinds 2014 onderdeel van Apple. Geruchten over de goedkopere HomePod spreken elkaar nog wat tegen, maar waarschijnlijk komt dit doordat Apple verschillende HomePods aan het testen is voordat ze de definitieve versie bepalen.

Met een goedkopere speaker kan Apple beter concurreren met Google en Amazon. Waar de HomePod zich vooral richt op kwalitatief goed geluid, richten de speakers van Google en Amazon zich vooral op de slimme assistent en de aantrekkelijke prijs. Zo hebben consumenten keuze uit verschillende varianten van Amazon’s Echo-speakers en bracht Google naast de standaard Google Home ook een goedkopere Google Home Mini op de markt. De Home Mini is goedkoper, kleiner en heeft dezelfde slimme assistent, maar wel minder goede geluidskwaliteit.

via [onemorething]