Amazons Alexa en Microsofts Cortana, de slimme assistenten van beide bedrijven, kunnen nu met elkaar samenwerken. Door samen te werken kunnen de slimme assistenten beter concurreren met Apple’s Siri en de Google Assistant.De slimme assistanten Alexa en Cortana kunnen binnenkort met elkaar samenwerken. Een proefversie zal deze week in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Tijdens deze periode kunnen proefpersonen feedback doorgeven, zodat aan het einde van dit jaar de definitieve versie kan worden uitgerold.

Een jaar geleden lieten Amazon en Microsoft al weten dat ze de twee assistenten willen laten samenwerken om een betere positie te krijgen tegenover Siri en Google Assistant. Mensen met een Amazon Echo-speaker kunnen voortaan het commando “Alexa, open Cortana” geven, waarna ze bijvoorbeeld een email kunnen openen of een afspraak in de agenda van Outlook kunnen plaatsen. Andersom kunnen mensen Cortana vragen om Alexa te openen, om vervolgens producten te kopen op Amazon.

“We willen het mogelijk maken voor onze klanten om het meeste te halen uit hun persoonlijke digitale assistenten. Ze mogen niet vastzitten in een ommuurde tuin,” aldus Microsoft CEO Satya Nadella.

via [knack]