Aftershokz heeft twee nieuwe bone conduction hoofdtelefoons, met de namen Xtrainerz en OptiShokz, toegevoegd aan het assortiment. Dergelijke hoofdtelefoons sturen ultrasone geluidsgolven via het kaakbeen door naar het binnenoor.Een bone conduction hoofdtelefoon plaats je niet in je oor, maar tegen je kaakbeen. Transducers sturen de geluidsgolven via het kaakbeen door naar het slakkenhuis zonder dat het trommelvlies wordt belast. De hoofdtelefoon bedekt je oren niet, waardoor je de omgevingsgeluiden nog gewoon kunt horen.

De Xtrainerz is één van de twee nieuwe headsets, die je dankzij de waterdichte behuizing (ip68) ook tijdens het zwemmen op kunt houden. De headset zou geschikt zijn voor triatleten, zwemmers, surfers en watersportavonturier. De headset beschikt over 4GB interne opslagruimte, zodat je de headset ook zelfstandig kunt gebruiken. De Xtrainerz gaat zes uur mee op één acculading.

De OptiShokz is een zonnebril met ingebouwde bone conduction hoofdtelefoon. Met de OptiShokz wil Aftershokz fietsers, hardlopers, wandelaars, golfers en skiërs bereiken. De behuizing heeft een ip55-rating en opnieuw moet de accu zes uur meegaan op één acculading.

Je kunt de indiegogo-pagina van de OptiShokz hier vinden. De Xtrainerz is vanaf het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 150 dollar.

via [hardware.info]