Je hebt de term augmented reality de laatste tijd veel vaker voorbij horen komen, maar wat is het precies? In dit artikel gaan we dieper in op wat augmented reality precies is en op hoe het van toepassing zou kunnen zijn op jouw dagelijks leven. Lees snel verder!Wat is augmented reality?

De term augmented reality wordt vaak aangeduid met de afkorting AR. Wat is AR zul je misschien wel denken? In het Nederlands wordt het ook wel eens als een de toegevoegde realiteit beschreven. Augmented reality zorgt ervoor dat je de wereld met een extra laag aan informatie kunt bekijken. Het is een bijzondere ontwikkeling die veel invloed zou kunnen hebben op alle aspecten van ons leven.

Augmented reality in games 

AR filters zorgen ervoor dat je de wereld op een andere manier kunt bekijken. Je hebt vast veel gehoord over de hype rondom de het spel Pokémon GO. Tijdens het spelen van het spel zet je je camera aan waardoor je eigen omgeving verschijnt op je beeldscherm. Door een AR filter verschijnen er vervolgens op verschillende plekken Pokemons die je kunt vangen. De filter werkt als een toevoeging aan je eigen wereld. Het spel was voor veel mensen de introductie van augmented reality. Augmented reality biedt een heel andere game experience. Er is een ware community ontstaan rondom dit spel en dit heeft ervoor gezorgd dat mensen meer tijd buiten doorbrengen om samen zeldzame pokemons te vangen. Wanneer je je nog niet kunt voorstellen wat augmented reality is, is dit dan ook het perfecte spel om eens te spelen.

Waar kan augmented reality nog meer voor gebruikt worden?

Er zijn nog veel meer manieren waarop augmented reality kan worden gebruikt. Zo zien we steeds vaker dat het ingezet wordt in de marketing industrie om mensen een prikkelende ervaring te geven met betrekking tot hun merk. Zo heeft KLM een functie vrijgegeven waarin je van over de wereld heen kunt vliegen en bestemmingen wereldwijd kunt bekijken op je telefoon. Zo voelt het net alsof je er zelf staat. Het is een leuke manier om interactie met klanten te creëren. Daarnaast tegenwoordig ook opties om bijvoorbeeld te kijken of een bepaalde TV goed in jouw eigen woonkamer past. Je hoeft hiervoor alleen je camera aan te zetten en de filter plaatst vervolgens de TV in jouw kamer. De ontwikkelingen van augmented reality zijn bijna niet bij te houden!